lördag, mars 29, 2008

Thomas är gravid

Läste en nyhet i norska VG uppsnappad från det stora landet på andra sidan atlanten, i magasinet advocate. Thomas Beatie och hans fru väntar tillökning i juli. Frun kan inte få barn, det kan däremot Thomas för han föddes som kvinna. Vid könskorrigeringen han genomgick tio år tidigare hade han möjligheten att behålla "sina fortplantningsmässiga rättigheter" som han uttrycker det själv och gjorde så.

Det är relativt enkelt att se för sig, hur paret fått kämpa mot attityder, fördomar och besserwissrar inom både sjukvården, men också bland släkt och vänner. Men konventioner bör sällan hållas för heliga och min spontana rektion är, åh så vackert! Wow att de vågar stå på sig! Det känns lite som science fiction, men om det är möjlig samt inte innebär biologiska risker för barnet (han har bland annat avbrutit intag av testosteron) så var så god.

I steg två så tänker jag att det skulle vara intressant att se hur juridiken förhåller sig för en familj som denna. Men min spekulation är att eftersom det är ett juridiskt "vattentätt" äktenskap så ska det säkert gå bra.VG-artikel. (norska)

Advocate-artikel av Thomas själv. (engelska)Förresten har jag rensat och lagt till nytt bland blogglänkarna. Håll till godo och fortsätt gärna tipsa mig om bloggen din.

6 kommentarer:

majs sa...

Jadu hade bortrensning på majs :(

hobbit sa...

Jag tog bort alla bloggar som blev error.

Måste ha varit tillfälligt fel på din... Så långt tänkte inte jag. Lägger tillbaks den strax ;)

Pärlan sa...

Hej :)
Jag skulle gärna vara med på listan här. Jag är bor iofs i Finland, men min blogg är på svenska så kanske jag kvalificerar ändå?

Hon som tittade in sa...

Hej :)
Jag skulle gärna vilja vara med i länklistan.
Vänliga hälsningar från Mig.

ramaskri sa...

Du får gärna lägga till mig också. Inte för att jag nödvändigtvis alltid bloggar om hbqt-frågor, men jag härstammar nog iaf i b-et där i definitionen iaf..

HunkyGirl sa...

Hur länkar man hit och hamnar i länklistan? Hur länkar jag till dig från min blogg?

Sveriges bloggarmé