torsdag, juni 25, 2009

Notis från grannlandet i väst

Det är med konstant dåligt samvete jag kontrollerar e-posten till denna blogg. För jag bloggar ju mer sporadiskt än vad min morfar skulle ha klarat av, om han nu bloggat.

Men nu har det dykt upp ett intressant utspel i norge från ett (skrämmande stort) oppositionsparti: Fremskrittspartiet, FRP. För er som är obekanta med norska partier kan man förklara dem lite som det dåliga med folkpartiet och på steroider. (Inte illa menat mot folkpartiet). Konservativ-liberalerna i FRP har i dagarna innan "Skeive Dager" sparkades igång i Oslo förra helgen klarat av att bascha ut mot "halvnakne homodansere" i huvudstadens gator (se dagbladet).

Nu är det här bara några stämmor inom ett parti som höjer rösten, antagligen för att dra till sig (extrem)kristna väljare till höstens val men det ger mig ändå obehagliga vibbar till nordöstliga eu-ländernas krassa hållningar och religösa meningar som hej vilt appliceras när det stiftas lagar. Ack ja. Det får stå för dem (FRP), orkar inte argumentera med folk som saknar både öron och något påverkbart mellan dem. När det gäller mer allvarliga saker får man bara bita ihop och försöka göra vad man kan.

Och jo, det är denna vecka som det bjuds upp till festival mitt i Oslo. Pride festivalen bär namnet skeive dager. Den som saknar planer för helgen skulle ju kunna hoppa på tåget (rekommenderas starkt framför buss/bil) och få med sig finalen inklusive paraden på lördag. Det är inte lika stort som i Stockholm men festivalen är i växt och jag har haft det formidabelt då jag vart där. Högkvalitativ underhållning och god stämning. Ses där? :)

1 kommentar:

Lilly sa...

Hej!
Jag följer dig med bloglovin och skulle därför bli väldigt glad ifall du ville följa min också så att jag kan få lite fler följare. :)
Tack på förhand!

Sveriges bloggarmé