måndag, april 09, 2007

Sveriges nya queerstore

Det kom ett mejl och om man ber snällt är inte jag den som är den. Många fina saker i många fina färger kan man hitta i en nystartad e-butik som heter Aqua Iris. Mejlet var alltså från Mirjam och Fanny och lyder som följer...

Hej!

Vi är två tjejer som nyligen startade företaget AGUA IRIS. Vi säljer Unika BI & Regnbågssmycken. Det finns alldeles för lite sånt i Sverige, egentligen är det väl bara QX, och de har mest samma saker som går att köpa i alla andra regnbågs-pyl-shopper runt om i världen. Vi vill skapa en motpol med nya grejer till bra priser, så att alla har råd. Vårt mål är att vi alla HBT-människor ska våga visa vilka vi är. Att lyfta fram regnbågsflaggan och BI flaggan så att vi verkligen syns. Vist e det kanske drömmen att ingen ska behöva snacka om vilka de blir kära i jämt, utan det ska vara lika normalt att vara gay som hetero. Så är det ju inte idag och många går omkring och är alldeles för ensamma i sina tankar o känslor. Därför är det så härligt att träffa folk på stan som verkligen vågar visa vem de är. Som bär regnbågsflaggan med stolthet, eller håller hand med sin älskade.

Det är svårt att nå alla andra som inte bor i Sthlm där vi själva bor. Här kan vi sätta upp reklam men det är kanske egentligen inte här vi behövs som mest, utan ute i landet. Där det inte är lika vanligt med HBT-människor som vågar visa vilka de är. Kanske vågar inte Anna i Dala Floda stoltsera med sin regnbågsflagga men bara känslan av att ha den hemma kan ge massor med styrka. Det är så vi känner det, vi vill ge styrka till alla att våga visa vem de är. Och känna stolthet.

Vi kan berätta lite om oss själva. Vi är Mirjam & Fanny Cameron. Vi gifte oss januari 2006 och hela idén startade när vi var på vår bröllopsresa jorden runt. Vi hittade på vägen vävda band i regnbågsfärgerna, tygmärken, stenhängen, och pärlor i massor. Vi e väldigt pyssliga och idén var född. Vi är 22 och 25 år och bor med vår katt och motorcykel i Sthlm och är väl som de flesta andra flatpar. Fanny pluggar till bland annat idrottslärare och Mirjam jobbar som designer/fritidsledare på en ungdomsgård i Solna. Vi skulle bli underbart glada om ni alla berätta om oss, inte bara för vår egen skull utan faktiskt för att vi vill inspirera andra.

Mirjam & Fanny Cameron
Jag vill önska dem lycka till och ni kan alltså gärna kolla in queerstoren på aguairis.se

2 kommentarer:

Majs sa...

Nu har du inte skrivit på länge.
Vart har du tagit vägen??

hobbit sa...

Tagit vägen med jobb, sömn och mat...

Sveriges bloggarmé