onsdag, maj 02, 2007

Tack för kommentarerna

Stormen tipsade om Anatonia som mycket riktigt verkar vara en film som inte alla sett en massa gånger, hehe, jag har i vilket fall inte sett den överhuvudtaget.

Anna tipsade om mycket bra, Aimee and Jaguar och Desert Hearts. Den första är en emotionellt sett smått explosiv film som utspelar sig i tidigt 40-tals Tyskland och den andra någon slags klassisk flatfilm från Australien. Lost and Delirious behöver väl knappt en introduktion men det var via den filmen som jag fick upp ögonen/öronen för eminenta Meshell Ndegeocello då hennes låt Beautiful ljuder i en väl vald filmscen. D.E.B.S gillar jag med, underhållande trots vissa brister i story, jag vet inte om det bara är jag men känslan från den filmen associerar jag med en lågbudgetvariant av Charlie's Angels. Fremde Haut och Red Doors har jag inte sett ännu, antagligen för att jag inte hört talas om dem. Go Fish däremot snackas det ju om lite då och då. Den må vara kult men jag hade helst inte sett den över huvud taget, blev mest bara irriterad över dess uselhet. Fast det är klart att jag inte tänker hindra någon från att se den...

Rebecka tipsade om The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love. som jag minns som helt ok och söt. Finns ett gäng filmer med löst liknande plot och varierande upplösningar som My summer of Love, eventuellt Thirteen, Heavenly Creatures med en ung Kate Winslet, All Over Me med Leisha Hailey (Alice / L Word) i en rosahårig biroll och så vidare.

Slacker kom med tipset om Sugar Rush, brittisk serie vilket låter intressant då det annars är dåligt med serier utöver miniserierna av Sarah Water's romaner fingersmith och tipping the velvet. vilka ärligt talat inte föll mig i smaken. Problemet kanske ligger i att jag inte läst böckerna.

1 kommentar:

Majs sa...

Stekta gröna tomater är en underbar film, om man nu måste välja en utländskt.

Sveriges bloggarmé