onsdag, oktober 29, 2008

Är gräset är grönare på andra planhalvan

Den nya gästbloggaren heter Manuela, är 27 år och en av författarna till boken 'Är du med i gaymet?'. Hon frilansar som krönikör åt hanky.se, marilyn.nu och Queerportalen.se. Hon är även toppbloggare på hanky: Den där Manuela.

Här följer hennes inlägg.


Jag kan inte ens räkna alla de gånger mina heterosexuella vänner med en trött suck önskat att de också spelade på vår planhalva. De har någon märklig bild av hur lätt allting skulle bli då. Man skulle shoppa, måla varandras naglar och prata hela dagarna med någon som faktiskt förstår. Visst, jag är helt nöjd med att vara flata, men verkligheten ser ju oftast inte ut så.

Sätt upp en kamera hemma hos mig och min flickvän när vi synkar vår pms och jag lovar att ingen längre önskar att de var flator. Inte ens nagellacksmålandet är charmigt, vilket i och för sig kan bero på att min flickvän brukar fälla kommentarer som ”Det ser ut som en 3-åring har målat dina naglar” och ”Du kunde väl inte ens måla innanför strecken i dina målarböcker när du var liten?”, när jag nyss målat naglarna.

När hon har tagit den sista tampongen eller slarvat bort kajalpennan så skickar man en avundsjuk tanke till alla heterosexuella tjejer som i alla fall får ha sina prylar i fred. Självklart överväger fördelarna, men det är knappast ett ständigt hallelujamoment att vara flata!

13 kommentarer:

Jasse sa...

Shit alltså...de stämmer så bra de du skriver, sitter här o småfnissar för mig själv!

Önskar dig en gonatt!

Kramiz Jasse

Rubrae sa...

Det ar inte utan att jag kanner igen mig i din text. Synkade PMS anfall ar nog bland det varsta som finns.

/Rubrae

Jasse sa...

Hej igen! Jag har startat en ny blogg "Bedtime Storys For Adult Lesbians" http://jasse.webblogg.se/bedtimestorys Den innehåller just nu en spännande novell och fler kommer att publiceras. Även konst, böcker filmer m.m. med lesbiskt tema kommer att publiceras. Kom in och kolla läget vet jag ( :

Mvh Jasse

amanda sa...

haha, så sant så sant.
jag gillar ditt sätt att skriva.

Den där Manuela sa...

kul att ni gillar texten :)!

Casey sa...

Hejsan, kan jag få bli länkad ?

hobbit sa...

Casey: Du är nu länkad!
Jasse: Kanske jag borde vänta med att länka dig till bloggpausen är över...

Lilltrollet sa...

Hej! Jag vill gärna bli länkad.

/ Lilltroll

addicted2adeline sa...

Den här bloggen har fått en award av mig. Här är länken: http://addicted2adeline.blogspot.com/2008/12/ofrtjnad-uppskattning.html

Ha det så bra!
/adeline

Hon som tittade in sa...

Hej, kan jag få bli länkad?

Saa sa...

Tjenare...

Hittade på något vis hit via en massa andra bloggar...

Är en helt bloggberoende Örebro flata som flyttat till skåneland å som gnäller allt vad jag kan i min lilla blogg... Man måste ju jobba på ursprunget från "gnällbältet"...

Vore kul om mina små utbrott på chefen eller mina hyllningar till brorsonen lästes av andra likasinnade... Därför skulle jag mer än gärna vilja bli länkad...

Här fanns mycket rolig å intressant läsning... hoppas jag också kan bidra lite i bloggvärlden...

/ Saa

Fem flator sa...

Hej!
Får vi vara med i din fina lista och RSS?

/Fem flator

5flator.blogspot.com

Anonym sa...

Kan även en liten rackare som jag få bli länkad?

Sveriges bloggarmé